ua

Збірка кулькових підшипників HARP – як це зроблено?

Збірка кулькових підшипників HARP – як це зроблено?
13.10.2021

Як це зроблено?

Раніше ми вже розповідали про те, як налагоджений процес виробництва кілець кулькових підшипників на Харківському підшипниковому заводі. Продовжуємо рубрику і знайомимо з особливостями складання кулькових підшипників HARP.

На ділянці збірки зустрічаються всі компоненти кулькового підшипника, які транспортуються з різних цехів виробництва. Складові підшипника: зовнішнє кільце, внутрішнє кільце, кульки, ущільнення, сепаратор поліамідний або ж напівсепаратори металеві із заклепкою та шайбою.

Розберемо етапи на прикладі збірки підшипника ступиці переднього колеса 6-256907АЕК12L19.

_сборка-1 — копия.png

Комплектування підшипника складається з чотирьох процесів. Спочатку необхідно здійснити сортування зовнішніх і внутрішніх кілець. Потім потрібно вставити кульки в поліамідний сепаратор. Тепер можна приступати до складання блоків: внутрішніх кілець і заповнених кульками сепараторів. І четвертий етап – комплектування зовнішнього кільця з блоками внутрішніх кілець.

P1011474.JPG

Потім у процес включаються фахівці контролю якості й перевіряють кут контакту, рівень вібрації, а також здійснюють остаточний контроль.

Після цього йде закладка мастила, запресовка ущільнень і обкатка. Наступний етап, як ви напевно вже здогадалися, контроль. Ми не просто так пишемо, що контроль якості здійснюється на всіх етапах виробництва. Це дійсно так! Укінці йде перевірка моменту опору обертання підшипника при стягнутих внутрішніх кільцях і контроль герметичності.

DSC_0024.JPG

Збірка підшипників з металевими напівсепараторами трохи відрізняється. Спочатку потрібно вставити заклепки в сепаратор. Кульки розміщуються між зовнішнім і внутрішнім кільцями й рівномірно розподіляються шляхом розгону й фіксації напівсепараторами, які з'єднуються за допомогою клепки.

P1011590.JPG                                                                                                                           

Готова продукція відправляється на склад для транспортування замовнику.

ПРИЕДНУЙТЕСЬ!tweet-01.png

HARP f2-01.png  you_tube-01.png  in-01.png   Індустріальна група УПЕК f2-01.png  you_tube-01.png  in-01.png   LOZOVA MACHINERY tel.png  facebook.png  you_tube.png  linkedin.png  instagram.png  


Повернення до списку