ua

Кулька підшипника – як це зроблено?

Кулька підшипника – як це зроблено?
19.08.2021

Пізнавально

Не секрет, що один із ключових елементів підшипника, це кулька. Від «правильної кульки» залежить багато – не тільки сам термін життя підшипника (рівень зносу), але і якість його роботи (шумові й віброакустичні характеристики).

Щоб домогтися максимальних показників, у підшипниках HARP застосовуються кульки підвищеного ступеня точності (5-6 класу точності).

Харківський підшипниковий завод використовує кульки провідних перевірених і надійних виробників і впевнений у їхній якості й технології виробництва.

7.jpg  3Z5A6333.jpg

Як народжується кулька?

Від кульок для підшипників потрібно гладке покриття, точна геометрія і задана твердість. Задля цих показників і перетворення металевого дроту в блискучі кульки, необхідно суворе дотримання технологічного процесу, який можна розділити на чотири етапи.

схема.png

Перший етап – штампування заготовок. Сталевий дріт нарізується на заготовки, які характеризуються формою, близькою до кулі. Заготовки обкатуються між дисковими матрицями зі спеціальними канавками, і груба форма кулі стає більш вираженою. Для обробки використовується величезний тиск, до 20 тонн.

Другий етап – обробка. Заготовки піддаються грубій обробці абразивним матеріалом. Потім знову йде обкатка на верстаті з дисками. Після цього вироби відправляються на термічну обробку: нагрів, гартування й відпал у спеціальних печах. Після чого кульки набувають необхідний ступінь твердості (від 60 до 62 за шкалою Роквелла).

Третій етап – шліфування. На етапі шліфування досягається точність розмірів деталей до 10 мікронів від необхідного. Кулька розміщується між двома товстими металевими листами (один обертається, другий – стаціонарний). Кругові рухи обертового листа шліфують кульку.

Четвертий етап – фінальний. Тут кульки промиваються, проходять контроль якості, упаковуються й відправляються на виробництво підшипників.

photo_2021-08-19_11-57-49.jpg photo_2021-08-19_11-57-50 (2).jpg photo_2021-08-19_11-57-50.jpg photo_2021-08-19_11-57-52.jpg

Харківський підшипниковий завод (HARP) забезпечує комплектуючими багато галузей машинобудування: автомобільну, залізничну, сільськогосподарську та загальнопромислову. Технічні фахівці підприємства безперервно ведуть роботи з пошуку оптимальних рішень, здатних задовольнити найвимогливіших клієнтів: кульки великої точності від перевірених постачальників і власні розробки, ущільнення підвищеної герметичності, покращений ролик, оптимізований сепаратор і багато іншого. У результаті на світ з'являються надійні, перевірені часом підшипники HARP.
ПРИЕДНУЙТЕСЬ!tweet-01.png

HARP f2-01.png  you_tube-01.png  in-01.png   Індустріальна група УПЕК f2-01.png  you_tube-01.png  in-01.png   LOZOVA MACHINERY tel.png  facebook.png  you_tube.png  linkedin.png  instagram.png  


Повернення до списку